Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

Az uborka a tökfélék családjába tartozó növényfaj. Nemzetségi besorolását tekintve a sárgadinnyével rokon. 

uborkaAz uborkának a termését fogyasztjuk, melynek nagyon magas a C-vitamin tartalma, de emellett sok kalciumot, káliumot, nátriumot, vasat, foszfort és magnéziumot is tartalmaz.

Ezek az ásványi anyagok a termés héjában találhatók, ezért fontos, hogy az uborkát ne hámozzuk meg. Arra természetesen ügyeljünk, hogy olyan helyről vásároljunk, ahol nem vegyszerezték a növényt, vagy a saját kertünkben megtermett, magunk által ellenőrzött uborkát fogyasszuk.

Ha az uborka egészségügyi hatásairól van szó, sokunknak a szemhéjakra helyezett uborka karikák képe ugrik be. Az uborka ugyanis kiválóan alkalmazható a duzzadt, karikás szemre. Rengeteg híres kozmetikai szereket gyártó cég alkalmazza az uborkát, nem véletlenül. Bőrregeneráló hatása már régóta ismert, de zsíros, száraz bőrre, illetve rovarcsípések kezelésére is alkalmas.

Az uborka lúgosító hatással is rendelkezik. Sajnos napjainkban a rohanó életmód miatt nem figyelünk annyira a megfelelő táplálkozásra és a húsok, keményítők túlzott bevitele elsavasodáshoz vezethet, ami különböző betegségek kiindulópontja lehet.

Az uborka rendszeres fogyasztásával helyreállíthatjuk a szervezet megfelelő pH értékét. A kálium tartalma pedig jótékony hatással van a vese működésére, ami segít a méregtelenítésben.
Fogyasszuk minden nap és készítsünk belőle frissítő krémeket is!

­