Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

A szőlőt már a rómaiak is előszeretettel fogyasztották, hiszen amellett, hogy finom, rendkívül egészséges is. A gyümölcs tele van vitaminokkal, különösen C- és B6-vitamin tartalma jelentős.

szoloAz ásványi anyagok közül leginkább a vas, a foszfor, a magnézium, a kalcium és a szelén található meg benne. Különösen fontos a szerepe a szabadgyökök elleni harcban, hiszen erős antioxidáns jellege miatt lassítja az öregedést, és segít megelőzni a különféle daganatosa megbetegedések kialakulását.

Az emésztési problémákkal küszködők számára is javasolt a szőlő fogyasztása, hiszen egy különleges gyógymóddal gyógyítja az ilyen problémákat. A gyümölcs elfogyasztása után hőt termel a gyomorban, ezzel is gyógyítva a gyomor különféle irritációit, s kezeli az emésztőrendszer zavarait.

A veseproblémák kezelésében is felismerték már a szőlő hatásosságát, hiszen fogyasztásával jelentősen csökkenthető a húgysav savassága, ezáltal is kímélve a veséket. A vesebetegek számára mindenképpen ajánlott a szőlő rendszeres fogyasztása!

Az influenzaszezon közeledtével is fontos e gyümölcs fogyasztása, hiszen antivirális hatása miatt hatékonyan küzd a vírusok ellen. Ha a betegség bakteriális eredetű, a gyümölcs fogyasztása akkor is hatásos, mivel antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

­