Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

A FILS termékcsalád tagjai porított élelmiszerek. Egyik fő komponensük egy szabadalmaztatott technológiával előállított mézpor, a másik vákuum eljárással készült zöldség- és gyümölcsporok, koncentrátumok.

CEKLAEgyedi technológiával készült alapanyagok, zöldségek és gyümölcsök olyan módon kerülnek feldolgozásra, hogy rendkívül alacsony hőmérsékleten, durván 50-53 ° C-on vákuum alatt a vizet eltávolítjuk. Ez azért lehetséges, mert a víz forráspontja lecsökken vákuum alatt.

Miért fontos ez?

Azért, mert ilyen alacsony hőmérsékleten minden biológiailag aktív hatóanyag és vegyület megmarad érintetlenül, nem roncsolódik. A másik előnye, hogy a zöldségek és gyümölcsök 90 %-a víz, szárítás után visszamaradó por, durván tízszeres koncentrátum.

Hiába javasolja az orvos vagy természetgyógyász, hogy tessék sok céklát enni, ha a harmadik fej után, ha valaki le is tudja gyűrni, egy jó időre elmegy a kedve tőle. Ezzel szemben, ha a 90 % vizet kivesszük a céklából, 1 pohárba annyit tudunk beletenni, amennyit 1 hét alatt tudnánk meghámozva elrágcsálni. Ebből az is következik, hogy nemcsak könnyebb fogyasztani, hanem több biológiailag aktív hatóanyagot tudunk bevinni a szervezetbe, mintha magát a zöldséget, vagy a gyümölcsöt fogyasztottuk volna.

Ezenkívül hosszú, szinte korlátlan ideig eltarthatóak. Míg ha egy bio zöldséglevet vagy gyümölcslevet felbontunk amelyben nincs tartósítószer, 2-3 napon belül el kell fogyasztani. Azon kívül, hogy hosszú ideig eltarthatóak, sokféleképpen felhasználhatóak. Meg lehet enni direkt, az ember 1 kanál porral kezdheti a napot, csinálhat belőle italt, de keverheti joghurtba, maradék nélkül oldódnak.

Nagyanyáink még tudták, hogy az összes zöldségnek, és gyümölcsnek gyógyító hatása van.

Maradjunk a céklánál, mely messze veri az összes gyógynövény ismert tulajdonságait. Az ásványi anyagok közül szinte minden van benne, 4-5 féle B-vitamint tartalmaz, és C-vitamint is.
Leginkább a cékla vastartalmát emelhetjük ki, ami nagyon magas. Ez azért érdekes, mert korunkban nagyon sok olyan egészségügyi probléma van, pl. vérszegénység, terhesség, kemoterápia, különféle fertőző betegségek, melyeknél összekötő kapocs a vörösvérsejtek számának a csökkenése. a, hiszen a vörösvérsejtek képződéshez és működéséhez vasra van szükség. Hemoglobinnak hívják, a „hem” a vas latin neve, a vörösvérsejtünkben egy speciálisan elhelyezkedő vasatom van, tulajdonképpen ő az aki az oxigént “le“ meg tudja kötni, máshol le tudja adni.

Az szervezet számára fontos antioxidánsokat és flavonoidokat a speciális előállítási technológiának köszönhetően, jelentős mértékben pótolhatjuk a FILS termékcsalád tagjainak fogyasztásával.

­