Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

Az izomgörcs kialakulásának hátterében alapvetően az ionáramok egyensúlyának felborulása, illetve az izom tápanyag- és oxigénellátásának zavarai állnak.

magneziumLeggyakoribb az izom túlterhelése következtében kialakuló izomgörcs, ami sportolás vagy hosszan tartó fizikai megterhelés hatására következik be. A magnézium hiánya gyakran okoz izomgörcsöt.

A magnéziumhiánynak többféle oka lehet, a nem megfelelő táplálkozás mellett például bélbetegségek okozhatják a felszívódás csökkenését. Megnő a szervezet magnéziumigénye fokozott fizikai igénybevétel során, vagy terhesség és szoptatás alatt. Nagy mennyiség távozhat a szervezetből hasmenés vagy vízhajtók szedése esetén is.

A magnéziumot természetes úton is lehet pótolni. A zöld színű növények fogyasztásával /például a spenót, de van a magvakban, dióban, mogyoróban, mandulában, és a kakaóban is/. Bár sokfajta növény tartalmazza, rendszerint kis mennyiségben van bennük, ezért is fontos a változatos étrend és a napi többszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztás.

­