Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

A máj a hasunk jobb oldalán, az alsó bordák alatt helyezkedik el, az egyik olyan fontos szervünk, aminek szerepe van az egészséges emésztés biztosításában.

food 1075228 1280A szervezet anyagcsereközpontja. A máj bontja le a hormonokat, az elhasználódott fehérjéket, és a szervezetbe jutó káros anyagokat, tehát segít, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól. Felveszi a test számára fontos tápanyagokat. Szerepet játszik az immunrendszer működésében, és vitaminokat is tárol. Szervezetünk legfőbb zsírégető szerve, de ha főként a tisztítómunkát látja el, nem tud a hatékony zsírégetéssel is foglalkozni. Alapvető szerepe van az egészség és a jó közérzet megőrzésében. Napjainkban az étrendünk, illetve életmódunk miatt rendkívül nagy terhelésnek van kitéve ez a szervünk. Érdemes tehát a következő ételeket fogyasztani, hogy segítsük májunk működését:

  • Fokhagyma: segíti az emésztést, illetve koleszterinünkre is jó hatással van.
  • Avokádó: beindítja a tisztító folyamatokat, és nagy mennyiségben tartalmaz egészséges zsiradékot, melyek hatékonyan csökkentik a koleszterint.
  • Zöld tea: védi a májat, méregtelenítő és tisztító hatású.
  • Grapefruit: C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, meggyorsítják a méregtelenítő folyamatokat.
  • Kurkuma: regenerálja a májban lévő sejteket, beindítja a tisztulást.
  • Cékla: serkenti és erősíti a bélrendszert, segíti a máj és a vese működését. Hatásos vértisztító. Kiemelkedően fontos funkciója miatt figyeljünk májunk védelmére!
­