Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

A rukkola vagy ahogy néhányan ismerjük, borsmustár, a káposztafélékkel rokon növény, a Földközi-tenger térségből indult el világhódító útjára.

ruccolaMagyarországon az elmúlt években vált egyre ismertebbé és mondhatjuk, kedveltté.

A rukkola levelei sötétzöld színűek, fogyasztását enyhe csípős érzés kíséri, sokak szerint olyan, mintha tormát ennének. Igénytelennek nevezhető, hiszen gondozása senkinek nem okozhat problémát. Az erkélyen egy kis ládában is megterem, csak ügyelni kell arra, hogy túl sok napfény ne érje, ugyanis a nap hatására levelei sötétebbé válnak, íze pedig egyre csípősebb és intenzívebb lesz, amit már nem biztos, hogy mindenki szeret.

A rukkolát az olaszok minden esetben nehezebb ételek mellé fogyasztják, mivel jótékony hatással van az emésztésre. A rukkola emellett szabályozni képes a koleszterin, illetve a vércukorszintet is.

Kutatások azt is bizonyították, hogy fogyasztása csökkenti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát, és a tüdő működésére is jótékony hatással van.

A növény magas vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Fellelhetők benne az A-, B2-, B5-, C- és K-vitaminok, a kálium, a vas, a foszfor és magnézium is.
Egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt fogyasszuk rendszeresen!

­