Üres a kosarad

 +36 (70) 3979068 

0
0
0
s2sdefault

Mekkora valójában a parazita fertőzöttség, azaz, a lakosság hány százaléka lehet érintett? Koncentráljunk ebben a tekintetben a fejlett európai és észak-amerikai társadalmakra, ahol az életszínvonal és a higiéniás körülmények magasabbak az átlagosnál. Mi tehát a helyzet azok körében, ahol a fertőzés valószínűsége alacsony.

ascaris2A többsejtű vagy más néven makroparaziták (férgek, atkák, rovarok) jelenléte alacsonyabbnak mondható, mint a mikroparazitáké (vírusok, viroidok, prionok, baktériumok, gombák, protiszták). Utóbbiak kimutatása könnyebb a vérben jelenlévő antitestekre történő szűréssel, ám a gyakorlatban elég kevesen vettek részt parazita szűrésen. Hiteles, nagy számú mintán történő vérvizsgálat szerint az észak-európai populáció 40% esett már át, vagy szenved jelenleg is parazita fertőzésben - többségében úgy, hogy nem is tud róla.

A karikás vagy táskás szemek ( sok esetben veseprobléma), izom vagy izületi fájdalmak, gyakori székrekedés - hasmenés, krónikus fáradtság vagy az allergia hátterében könnyen lehet, hogy egy vagy több parazita áll, melyeket elkaphatunk háziállat megsimogatásától, fertőzött saláta vagy zöldség elfogyasztásától, kórokozóval szennyezett vízben való fürdéstől, de akár egy kilincs vagy egy bankjegy érintésén keresztül is, amelyet egy fertőzött - és kézmosást elhanyagoló - donor megérintett és petéket, vagy egysejtű kórokozókat "helyezett el" rajta.. 

A makroparazitákkal történő fertőzöttség mértékére lehetetlen megbízható adatokkal szolgálni. Ennek az oka, hogy nem történnek kiterjedt, a lakosság szignifikáns hányadát érintő mérések, kutatások. Amire támaszkodhatunk, azoknak a természetgyógyászoknak a tapasztalata, akik drága, sokszor több millió Forintos berendezésekkel végeznek állapotfelméréséseket. Ezek a berendezések -a zapper eszközökhöz hasonlóan - egyfajta radarként működnek, és a parazitára jellemző frekvencia jelenlétéből következtetnek magának az élősködőnek a jelenlétére.

Ez utóbbi - tehát messze nem hivatalos! - információs forrásokból származó becslések alapján a makroparazitákkal történő fertőzöttség 10 emberből 2-3-at érinthet ma Magyarországon. Lehet, hogy az állatorvosok tudnak valamit, ami miatt nagytestű haszonállatainknál évente legalább egyszer "féregűzést" azaz parazita-hajtást, parazita mentesítést csinálnak?

A néhai Dr. Hulda Clark, akinek a nevéhez köthető a zapper tömegméretű alkalmazása és több, egészségjavító módszer (pl. a májöblítés) megismertetése sok millió emberrel világszerte, a legtöbb betegség hátterében paraziták jelenlétét jelöli meg kiváltó okként. Ezt a hivatalos orvostudomány másként gondolja, de számtalan betegség esetében kimutatható a parazita/paraziták jelenléte. Dr. Hulda Clark állítása szerint pl. a májrák esetén kivétel nélkül mindig ki tudja mutatni a májmétely jelenlétét a boncolás. 

A paraziták ellen nincs egységesen használható szer, hiszen több ezer mikro és makroparazita létezik eltérő élettani tulajdonságokkal. Érdekes módon mégis vannak olyan, összetett hatóanyagot tartalmazó növényi kivonatok, amelyek a leggyakoribb paraziták 90-95%-a ellen hatékonyak. Egyik ilyen "csodaszer" a magyar népi gyógyászatból ismert feketedió kivonat. A feketedió kivonat a diót körülvevő zöld héj kivonata. A dióhéjat apró darabokra vágják és desztillált víz/alkohol elegyébe áztatják. Néhány természetes anyag vízben NEM oldódik. A kivonatot hazánkban is évszázadok óta a paraziták kiűzésére használják. A parazitairtó hatás fokozható szegfűszeg őrlemény és fehérüröm kivonat fogyasztásával.

Dr. Hulda Clarck becslése szerint a Föld lakosságának körülbelül 30 százaléka szenved parazitafertőzés(ek)től.  Szerinte a parazita fertőzések által okozott leggyakoribb betegségek és rendellenességek tünetei az ásványianyag-hiány, fejfájások, álmatlanság, gyakori hasmenés, teltségérzés, alhasi fájdalmak, emésztési problémák, kimerültség, hát/nyakfájás, allergiák, krónikus köhögés, hipoglikémia, diabétes, álmatlanság, pajzsmirigy rendellenességek, sőt még rák is. 

A sorozat további részeiben a Magyarországon előforduló leggyakoribb paraziták ismertetésével, az általuk okozott tünetek és problémák bemutatásával folytatjuk. 

Mit tehet az, aki szeretne biztosra menni, és meggyőződni arról, hogy a parazita mentes közösséghez tartozik?

1. Végigcsinálhat egy vagy több kúrát a hirdetésekben ajánlott, divatos és drága készítményekkel. A legtöbbjük bizonyos fertőzések esetén többé-kevésbé hatékony, ez nem vitás.

2. Szakemberhez fordul, aki műszeres állapotfelmérést és személyes tünetelemzést követően tanácsot és megoldást nyújt. Ez lehet egy egyszerű parazitirtó kezelés, de lehet összetettebb megoldás is. (folytatjuk)

Tapasztalt munkatársaink a
műszeres diagnosztikáról és
megelőzésről tájékoztatnak: 

 Székely László,  Telefon:
 +36(70)2840947

  Szűcs Erzsébet,   Telefon:
 +36(70)3979068

  Pavelka Andrea,  Telefon: 
 +36(70)3979068

­